Bereiding
- Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
-
Pers 1 sinaasappel uit. Verwarm de helft van het sinaasappelsap. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes op in het hete sap.
-
Voeg de rest van het sinaasappelsap toe. Roer het gelatine-sapmengsel en de jam door de kwark.
-
Bestrijk een puddingvorm of kom dun met olie.
-
Meng alles luchtig door elkaar en schep het mengsel in de vorm. Laat de pudding op een koele plaats opstijven.
-
Snijd de andere sinaasappel in dunne plakken en halveer ze.
-
Stort de pudding op een schaal en garneer met de plakken sinaasappel.
Variaties
Gebruik als plantaardig alternatief voor gelatine agar agar. Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.