Bereiding
- Pel de ui en snijd hem in kleine stukjes.
-
Was de paprika en snijd hem in kleine stukjes.
-
Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn.
-
Was de takjes koriander en de peterselie en snijd ze fijn.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui glazig.
-
Voeg de paprika en de knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
-
Voeg het paprikapoeder, het komijnzaad en de chilivlokken toe en bak nog een minuut.
-
Voeg de tomatenblokjes toe en zwarte peper naar smaak.
-
Maak kuiltjes in de tomatensaus en breek daar de eieren in.
-
Doe de deksel op de pan en laat de eieren in 10-15 minuten stollen.
-
Garneer met verkruimelde zachte geitenkaas, koriander en peterselie.
-
Serveer met warme pita's.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Koriander en peterselie:
Bewaar verse kruiden tussen natte velletjes keukenpapier onderin de koelkast. Ze zijn ongeveer 5 dagen houdbaar. Gebruik de rest van de koriander in deze pittige bonensoep en garneer royaal met peterselie.
Vries de kruiden eventueel in. Ze zijn dan nog 2 maanden te bewaren.