Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Selderijsoep

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 ml halfvolle melk
  • 4 takjes peterselie
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
  2. Kook de selderij 5 minuten in 300 ml water met het stukje bouillontablet.
  3. Meng de bloem met wat van de melk aan tot een glad papje en verdun dit met de rest van de melk.
  4. Giet dit al roerend bij de bouillon en kook de soep nog een minuut.
  5. Was de peterselie en knip de takjes klein.
  6. Maak de soep op smaak met de peterselie en wat nootmuskaat.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood of in een tomatensaus.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bleekselderij is deze maand (maart) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 40 kcal 40 kcal
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 6 gram 6 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 2 gram 2 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept