Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Saffraancouscous met pijnboompitten, amandelen en groente

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • Paar draden saffraan (½ envelopje)
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ flespompoen
  • 250 gram broccoli
  • 2 eetlepels olie
  • 25 gram bruine amandelen
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Bereiding

  1. Roer de draadjes saffraan door 3 eetlepels heet water en laat dit een paar minuten staan.
  2. Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook. Voeg de saffraan met het water toe.
  3. Doe de couscous in een schaal en schenk er de kokende bouillon op. Meng alles goed en laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
  6. Verwijder van de pompoen de draden en pitten en snijd de pompoen in blokjes.
  7. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  8. Fruit de ui en de knoflook in de olie.
  9. Voeg de pompoen toe en stoof de groente in ca. 10 minuten gaar. Stoof de broccoli mee gaar.
  10. Hak de amandelen grof.
  11. Bak de amandelen en de pijnboompitten in een droge koekenpan licht.
  12. Meng de noten door de couscous en schep de groente erop.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Broccoli:
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast. Gebruik een rest in een maaltijdsoep.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Pompoen heeft deze maand (augustus) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 585 kcal 585 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.