Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Saffraancouscous met pijnboompitten, amandelen en groente

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • Paar draden saffraan (½ envelopje)
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ flespompoen
  • 250 gram broccoli
  • 2 eetlepels olie
  • 25 gram bruine amandelen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • ras el hanout

Bereiding

  1. Roer de draadjes saffraan door 3 eetlepels heet water en laat dit een paar minuten staan.
  2. Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook. Voeg de saffraan met het water toe.
  3. Doe de couscous in een schaal en schenk er de kokende bouillon op. Meng alles goed en laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
  6. Verwijder van de pompoen de draden en pitten en snijd de pompoen in blokjes.
  7. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  8. Fruit de ui en de knoflook in de olie.
  9. Voeg de pompoen toe en stoof de groente in ca. 10 minuten gaar. Stoof de broccoli mee gaar.
  10. Hak de amandelen grof.
  11. Bak de amandelen en de pijnboompitten in een droge koekenpan licht.
  12. Meng de noten door de couscous en maak op smaak met wat ras el hanout. Schep de groente erop.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Broccoli:
Bewaar broccoli in een open plastic zak of verpakking in de koelkast. Het blijft ongeveer 3-5 dagen goed in de koelkast. Gebruik een rest in een maaltijdsoep.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Pompoen heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 585 kcal 585 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept