Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Rucolasoep

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 grote aardappel
  • peper
  • ½ theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 150 gram rucola
  • 100 ml halfvolle melk
  • 50 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
  3. Fruit de ui met wat peper en het komijnzaad in de margarine zacht.
  4. Voeg de blokjes aardappel toe met 500 ml water en het stuk bouillontablet. Kook de aardappel in 5 minuten gaar. Was de rucola en houd een plukje over voor garnering.
  5. Doe de rucola in de pan en pureer de massa met een staafmixer fijn.
  6. Breng de soep tegen de kook aan en verdun met de melk.
  7. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met de achtergehouden rucola en wat verkruimelde geitenkaas.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rucola heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 95 kcal 95 kcal
Eiwit 5 gram 5 gram
Koolhydraten 8 gram 8 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept