Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom?
Lees onze uitleg
.
sluit
Elke donderdag nieuwe recepten die gezond eten makkelijker maken
Aanmelden
Dit verzoek niet meer tonen
Menu
Zoek
Home
Schijf van Vijf
Recepten
Afvallen
Zwanger en kind
Duurzaam eten
Veilig eten
Professionals
Onderwijs
Webshop
Pers
Over ons
Rucolasoep
4 personen
0-15 minuten
voorgerecht
Ingrediënten
1 ui
1 grote aardappel
peper
½ theelepel komijnzaad
1 eetlepel vloeibare margarine
½ groentebouillontablet met minder zout
150 gram rucola
100 ml halfvolle melk
50 gram zachte geitenkaas
Bereiding
Pel de ui en snijd hem klein.
Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
Fruit de ui met wat peper en het komijnzaad in de margarine zacht.
Voeg de blokjes aardappel toe met 500 ml water en het stuk bouillontablet. Kook de aardappel in 5 minuten gaar. Was de rucola en houd een plukje over voor garnering.
Doe de rucola in de pan en pureer de massa met een staafmixer fijn.
Breng de soep tegen de kook aan en verdun met de melk.
Verdeel de soep over 4 borden en garneer met de achtergehouden rucola en wat verkruimelde geitenkaas.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.
Informatie over dit recept
Rucola heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.
Past in dieet
Met weinig zout
Vrij van gluten
Vrij van ei
Voedingswaarden
per persoon
Recept
incl. menusuggestie
Energie
95
kcal
95
kcal
Vet
5 gram
5 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
2 gram
Koolhydraten
7 gram
7 gram
Waarvan suikers
2 gram
2 gram
Vezels
2 gram
2 gram
Eiwit
5 gram
5 gram
Zout
0,2 gram
0,2 gram
Menu van de week
Ontvang wekelijks een dosis nieuwe en lekkere recepten.
Bekijk een voorbeeld
Aanmelden
Print dit recept
Pinterest
Facebook
Twitter
Email
Deel dit recept