Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Romige pruimencoupe

Romige pruimencoupe

Deze verwennerij tover je binnen een kwartier op tafel.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • ½ perssinaasappel
  • 5 pruimen
  • 150 ml halfvolle Biogarde yoghurt

Bereiding

  1. Pers de halve sinaasappel uit.
  2. Maak de pruimen schoon.
  3. Pureer 4 pruimen met een staafmixer.
  4. Klop de yoghurt luchtig met de pruimenpuree en het sinaasappelsap.
  5. Verdeel dit over 2 coupes.
  6. Snijd de overgebleven pruim in mooie reepjes en garneer de coupes met de reepjes pruim.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Zet de yoghurt na gebruik direct terug in de koelkast. Hierdoor blijft het langer goed. Een geopend pak yoghurt is 5-7 dagen in de koelkast te bewaren.
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pruim heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 85 kcal 85 kcal
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 10 gram 10 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 4 gram 4 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept