Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak de rodekool schoon en snijd in plakken.
- Meng de helft van de ketjap manis met de misopasta, olie en een scheutje heet water tot een saus.
- Besmeer de rodekool van alle kanten met de misosaus en wikkel in aluminumfolie.
- Leg de rodekool op een bakplaat en bak in 30-40 minuten zacht. Verwijder de folie en rooster de rodekool nog enkele minuten.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de noedels af en bewaar wat kookwater.
- Was de limoen, rasp de schil en pers het sap uit.
- Meng de noedels met de yoghurt, tahin en de rest van de ketjap. Voeg wat kookwater toe zodat een romig geheel ontstaat. Warm goed op en breng op smaak met limoensap.
- Serveer de noedels met de rodekool en garneer met limoenrasp en sesamzaad.
Extra informatie
Wil je zeker weten dat je
zuivelalternatief in de Schijf van Vijf staat? Gebruik onze gratis Kies Ik
Gezond?-app. Of lees het etiket. Bekijk de criteria voor een goede zuivelvervanger.
Gebruik bij het bereiden en bewaren van
zure producten zoals zuur fruit liever geen aluminiumfolie of aluminium bakjes.
Kies voor een ovenschaal of vuurvaste bbq-schaal. Omwikkel deze eventueel met
aluminiumfolie of dek af met een hittebestendig bord. Lees meer over
bereiden en bewaren in aluminium.
Variaties
In plaats van sojayoghurt en limoen is dit gerecht ook lekker met halfvolle yoghurt en citroen. De rodekool kan ook door witte kool vervangen worden.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.