Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Rode uiensoep

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • lunch
  •  

Ingrediënten

  • 250 gram rode uien
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • mespunt paprikapoeder
  • tijm
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  2. Fruit de uienringen in de olie glazig.
  3. Voeg peper toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Bak de tomatenpuree kort mee.
  5. Voeg het paprikapoeder, wat tijm, 300 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook.
  6. Laat de soep ± 15 minuten zacht koken.
  7. Rooster de boterhammen en snijd ze in repen. Geef ze bij de soep.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode ui is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 180 kcal 180 kcal
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 6 gram 6 gram
Eiwit 6 gram 6 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept