Bereiding
- Was de linzen.
-
Maak de groente schoon. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes, de wortel in plakken en de prei in ringen.
-
Kook de linzen in 750 ml water met het stuk bouillontablet en de bleekselderij in ca. 10 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de wortel en de prei toe.
-
Schil de gember en rasp het stukje.
-
Pel de sjalot en snijd hem klein.
-
Snijd de peper in smalle reepjes.
-
Maak de shiitakes schoon en snijd ze in plakken.
-
Fruit de sjalot met de gember zacht in de hete olie.
-
Pureer eventueel de helft van de linzen met de groente met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng de soep weer aan de kook.
-
Bak de rode peper en de shiitakes kort mee met de sjalot. Roer dit door de linzensoep.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij in dit lekkere pastagerecht met champignons.