Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Rode koolsalade met sinaasappel

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 stuk rode kool of 400 gram gesneden rode kool
  • 2 sinaasappels
  • 1 - 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • peper, nootmuskaat
  • 600 gram aardappelen
  • 150 gram kippendijfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Maak het stuk rode kool schoon of gebruik voorgesneden rode kool. Verwijder eventueel de dikke stronk. Schaaf de kool heel fijn.
  2. Schil de sinaasappels dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.
  3. Maak een dressing van het sinaasappelsap, 1 eetlepel water, azijn, de mosterd, de olie en wat peper.
  4. Meng de dressing door de rode kool en laat dit 1 uur staan. Houd de partjes sinaasappel apart.
  5. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  6. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper. Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Stamp de aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  9. Meng de stukjes sinaasappel door de rode koolsalade en geef de kip en de aardappelpuree erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Rode kool:
Verpak een stuk rode kool in plasticfolie en bewaar het 3-5 dagen in de koelkast. Maak er een kruidig koolgerecht van.

Sinaasappels:
Sinaasappels zijn op kamertemperatuur 10 tot 21 dagen te bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode kool is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept