Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Rijstsalade van oma

Rijstsalade van oma

Deze salade is goed gevuld met een hoop groenten, tonijn en ei.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 560 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 150 gram (snelkook) zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel slasaus
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1-2 eetlepels azijn
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 1 ei
  • 250 gram kerstomaatjes
  • slabladen
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Giet de rijst af en laat de rijst 5 minuten staan.
  3. Meng de slasaus met de ketchup, de yoghurt en wat azijn en meng dit door de nog warme rijst.
  4. Laat de rijst afkoelen. Voeg eventueel nog wat azijn toe.
  5. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in 10 minuten net gaar.
  6. Kook de doperwten net gaar.
  7. Laat de groente afkoelen.
  8. Kook het ei hard en laat het afkoelen.
  9. Was de tomaatjes en halveer ze.
  10. Was de slabladen.
  11. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  12. Pel het ei en snijd het in parten.
  13. Bedek een grote schaal met slabladen en schep de rijst erop.
  14. Garneer de rijst met de sperzieboontjes, de doperwtjes, de tomaatjes, de tonijn en partjes ei.

Ingrediënten over?

Sla:
Bewaar een krop sla door een dun plakje van de onderkant af te snijden en de krop in een kommetje water in de koelkast te zetten. Op wikkel de onderkant in een natte theedoek. Gebruik de rest van de sla bij deze lekkere omeletrolletjes!

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat tonijn in blik. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies altijd tonijn in blik waar het MSC-keurmerk op staat. Bij 'pole and line', dus gevangen met een hengel, is er geen sprake van bijvangst.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 560 kcal
Vet 8 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 79 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 36 gram
Zout
0,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept