Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Maak de groente schoon.
-
Halveer de sperziebonen en snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
-
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten beetgaar. Kook de laatste minuut de bleekselderij mee.
-
Snijd de courgette in tweeën en schaaf of snijd in dunne linten. Bestrijk de courgette met wat van de olie.
- Grill de courgette in een grillpan lichtbruin.
- Pel de knoflook en pers boven de courgette uit.
-
Snijd de tomaten in stukjes. Halveer de olijven.
-
Was de kruiden en snijd klein.
-
Maak van de rest van de olie met de azijn, mosterd, kruiden en een scheutje water een dressing.
-
Meng de sperziebonen, bleekselderij, tomaten, olijven en de dressing door de nog warme rijst. Laat dit afkoelen.
-
Laat de tonijn uitlekken en schep door de salade. Breng op smaak met peper.
-
Garneer de salade met de courgettelinten.
Variaties
In plaats van peterselie kun je ook bieslook, dille of selderij gebruiken.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.