Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Maak de groente schoon.
-
Halveer de sperziebonen en snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
-
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten beetgaar. Kook de laatste minuut de bleekselderij mee.
-
Snijd de courgette in tweeën en schaaf of snijd in dunne linten. Bestrijk de courgette met wat van de olie.
- Grill de courgette in een grillpan lichtbruin.
- Pel de knoflook en pers boven de courgette uit.
-
Snijd de tomaten in stukjes. Halveer de olijven.
-
Was de kruiden en snijd klein.
-
Maak van de rest van de olie met de azijn, mosterd, kruiden en een scheutje water een dressing.
-
Meng de sperziebonen, bleekselderij, tomaten, olijven en de dressing door de nog warme rijst. Laat dit afkoelen.
-
Laat de tonijn uitlekken en schep door de salade. Breng op smaak met peper.
-
Garneer de salade met de courgettelinten.
Variaties
In plaats van peterselie kun je ook bieslook, dille of selderij gebruiken. De mosterd kun je makkelijk zelf
maken. Bekijk het recept voor mosterd.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.