Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
-
Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
- Was de broccoli en snijd in stukjes.
-
Kook de sperziebonen 8 minuten in weinig water.
-
Voeg de broccoli toe en kook de groente verder beetgaar.
-
Laat de groente afkoelen.
- Was de wortel en rasp grof.
- Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in blokjes.
-
Schil de gember en rasp fijn.
- Was de kruiden en snijd klein.
-
Klop een dressing van het sinaasappelsap, de olie, azijn, gember, kruiden en wat peper.
- Meng de dressing met de rijst, groente en sinaasappel.
-
Hak de cashewnoten grof en schep erdoor.
Variaties
Vervang de broccoli eens door bloemkool en de sperziebonen door peultjes of doperwten.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.