Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Rijstsalade met groente, sinaasappel en cashewnoten

Een heerlijk frisse salade die lekker goedgevuld is.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram sperziebonen
  • klein stronkje broccoli (250 gram)
  • 1 sinaasappel
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 winterwortel
  • verse kruiden, bijv. selderij, bieslook
  • azijn
  • 50 gram ongezouten cashewnoten

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
  3. Maak de broccoli schoon. Verdeel het in roosjes en snijd de steel in stukjes.
  4. Kook de sperziebonen in een bodempje water 8 minuten.
  5. Voeg de broccoli toe en kook de groente verder beetgaar.
  6. Laat de groente en de rijst afkoelen.
  7. Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in blokjes.
  8. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  9. Klop een dressing van het sinaasappelsap, de olie, de gember en wat peper.
  10. Maak de wortel schoon en rasp hem grof. Meng er de dressing door.
  11. Meng dit met de rijst en de andere groente.
  12. Was de kruiden en knip ze klein.
  13. Maak de salade op smaak met de kruiden, peper en eventueel nog wat azijn of citroensap.
  14. Hak de cashewnoten grof en schep ze erdoor.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Maak van de rest van de broccoli dit lekkere kapucijnergerecht.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 600 kcal 600 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 15 gram 15 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept