Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Radicchio rosso met walnoten en croutons

Radicchio rosso met walnoten en croutons

  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 155 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 2 kropjes radicchio rosso
  • 1 (oude) bruine boterham
  • 20 gram walnoten
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 2 theelepels honing

Bereiding

  1. Was de kropjes radicchio. Halveer de kroppen in de lengte. Snijd een stukje van de steelaanzet, maar zorg dat de bladen er aan blijven.
  2. Snijd het brood in dobbelsteentjes.
  3. Hak de walnoten grof.
  4. Verwarm een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de blokjes brood en de walnoten lichtbruin. Laat dit op een bord afkoelen.
  5. Verwarm de olie in de koekenpan en bak hierin de radicchio aan beide kanten in ca. 6 minuten goudbruin.
  6. Meng er de azijn en de honing door en smoor de groente nog een paar minuten.
  7. Verdeel de warme groente over 2 borden en strooi er de walnoten en croutons over.

Ingrediënten over?

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Radicchio'. Dit product is deze maand (mei) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 155 kcal
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 12 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vezels 2 gram
Eiwit 4 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept