Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Rabarbergalette met amandelfrangipane

Rabarbergalette met amandelfrangipane

Een galette is een platte taart, vaak gevuld met fruit en romige vulling. Deze taart maak je met rabarber en een smeuïge amandelvulling: een zogenoemde frangipane. De smeuïge amandelfrangipane is de perfecte tegenhanger voor de friszure smaak van de rabarber.
  • 12 personen
  • meer dan 30 minuten
  • nagerecht, tussendoor
  • 180 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 100 gram gedroogde dadels (zonder pit)
  • 200 gram (glutenvrij) havermeel
  • 100 gram halvarine
  • 100 ml water
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 1 theelepel amandelaroma
  • 300 gram rabarber
  • 25 gram pistachenoten

Materialen

Staafmixer/keukenmachine, bakpapier, bakplaat

Bereiding

  1. Pureer de dadels met een staafmixer of in een keukenmachine tot een puree.
  2. Maak van het havermeel, water, kaneel en de helft van de dadelpuree en de helft van de halvarine een kneeddeeg.
  3. Voeg eventueel extra water of havermeel toe als het deeg te droog of te nat is.
  4. Vorm van het deeg een bal en zet tot gebruik koud.
  5. Meng de rest van de halvarine en dadelpuree, het amandelmeel, de eieren en amandelaroma tot een smeuïge frangipane.
  6. Rol het deeg op bakpapier in een ronde cirkel dun uit.
  7. Verdeel de frangipane over het deeg. Houd een rand van 2 cm vrij.
  8. Verwarm de oven voor op 170°C.
  9. Was de rabarber en snijd eventueel door de helft.
  10. Snijd de stengels in een visgraatpatroon en leg in 4 parten op de galette tot de rand van de frangipane.
  11. Sla het deeg deels over de rabarber en bestrijk de randen met wat water. 
  12. Bak de galette op een bakplaat in ongeveer 30 minuten. De galette is gaar als de rabarber zacht en het deeg knapperig is.
  13. Hak de pistachenoten fijn en strooi over de galette.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Rabarber:
Bewaar rabarber in de koelkast of snijd klein en vries in. Probeer ook eens deze rabarberchutney.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rabarber is deze maand klimaatvriendelijk in Nederland verbouwd.
Kies bij voorkeur voor ei met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven 2 of 3 sterren zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 180 kcal
Vet 9 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 17 gram
Waarvan suikers 7 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 5 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.