Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Rabarbercompote met aardbeien

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 perssinaasappels
  • 250 gram rabarber
  • 150 gram aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Pers de sinaasappels uit.
  2. Was de rabarberstelen en snijd een stukje van de onderkant. Breek het blad en trek eventueel lange draden er mee af. Snijd de rabarber in kleine stukjes.
  3. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien een keer door.
  4. Breng de rabarber met het sinaasappelsap aan de kook. Kook de rabarber in 5 minuten gaar.
  5. Schep de aardbeien met de vanillesuiker door de rabarber en laat dit afkoelen.
  6. Verdeel de rabarber over 2 schaaltjes en schep er een eetlepel yoghurt op.

Ingrediënten over?

Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Kwark is ook heerlijk op brood met verse kruiden of wat fruit.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rabarber is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 100 kcal 100 kcal
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Eiwit 3 gram 3 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept