Bereiding
- Maak de rabarber en appel schoon en snijd in stukjes.
- Pel de ui en snijd klein.
- Schil de gember en rasp fijn.
- Verwarm de olie in een pan en bak de ui met de chilivlokken, gember en het mosterdzaad zacht.
- Voeg de rabarber, appel, rozijnen en koek- en speculaaskruiden toe. Bak kort mee.
- Blus af met de azijn en het water.
- Laat het geheel 15-20 minuten met de deksel op de pan op een lage stand koken.
- Roer af en toe om en voeg eventueel wat extra water toe.
- Prak de chutney fijn met een vork en voeg naar smaak extra azijn of kruiden toe.
- Laat afkoelen en bewaar in afsluitbare bakjes of glazen in de koelkast.
Extra informatie
We laten je zien hoe je stap voor stap deze rabarber chutney maakt.
Variaties
Vervang de appel en koek- en speculaaskruiden door peer en gemalen koriander. In plaats van rozijnen kun je ook ander gedroogd fruit gebruiken zoals kleingesneden dadels of vijgen. De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Chutney:
Bewaar zelfgemaakte chutney in een afsluitbare pot 2-3 dagen in de koelkast of vries in porties in.