Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Quinoasalade met geitenkaas en partjes ei

Een frisse quinoasalade met een heerlijke ingrediëntencombinatie.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa
  • 3 eieren
  • 100 gram peultjes
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetlepel olijfolie
  • citroensap
  • chilivlokken
  • 30 gram zachte geitenkaas
  • basilicum

Bereiding

  1. Spoel de quinoa in een zeef onder stromend water af. Kook de quinoa in 300 ml water in ca. 15 minuten gaar.
  2. Kook de eieren hard.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Halveer de peultjes en snijd de sperziebonen in drieën.
  5. Kook de sperziebonen 10 minuten in weinig water.
  6. Voeg de peultjes toe en kook de groente in ca. 2 minuten verder beetgaar.
  7. Snijd de radijs in vieren.
  8. Meng de groente, de olie, citroensap naar smaak en wat chilivlokken door de quinoa. Laat alles koud worden.
  9. Pel de eieren en snijd ze in parten. Leg de parten ei op de salade.
  10. Verkruimel de geitenkaas er over en strooi er wat kleingesneden basilicum over.

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast. Gebruik de geitenkaas bijvoorbeeld in een pompoensoep.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 505 kcal 505 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept