Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Preischotel

Door de currypasta krijgt deze ovenschotel een Indiaas tintje.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram prei
  • 150 gram rundertartaar
  • 1 eetlepel currypasta
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water net gaar.
  2. Maak de prei schoon en snijd de groente in grove ringen.
  3. Bak de tartaar in een braadpan al roerend gaar en rul.
  4. Bak de currypasta even mee.
  5. Voeg de prei toe en roerbak de prei in enkele minuten gaar.
  6. Warm de grill voor.
  7. Snijd de aardappelen in plakken.
  8. Schep het preimengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de plakken aardappel.
  9. Meng de yoghurt met de kaas en verdeel dit over de aardappelen.
  10. Laat de schotel onder de hete grill in 15 minuten goudgeel kleuren.

Ingrediënten over?

Currypasta:
Gebruik een schone lepel om wat van de currypasta uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de currypasta altijd in de koelkast. De currypasta Is ongeveer 2 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (december) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 415 kcal 415 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept