Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Prei met geitenkaas en linzen

Geniet van deze fijne smaakcombinatie.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram bruine linzen
  • 1 laurierblad
  • 3 kruidnagels
  • 600 gram prei
  • 1 vleestomaat
  • 50 gram verse geitenkaas
  • 3 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Was de linzen in een zeef.
  2. Kook de linzen met het laurierblad en de kruidnagels in 40-45 minuten gaar.
  3. Maak de prei schoon en snijd de groente in schuine stukken van ± 5 cm.
  4. Kook de prei in een bodempje water net gaar.
  5. Was de vleestomaat en snijd hem stukjes.
  6. Doe de prei met de tomaat in een ovenvaste schaal.
  7. Meng de geitenkaas met de yoghurt en verdeel dit over de groente.
  8. Laat de kaas onder de grill lichtbruin kleuren.
  9. Neem het laurierblad uit de linzen en meng de olie erdoor. Geef de linzen bij de prei.

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Prei is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 490 kcal 490 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept