Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Posteleinsalade met linzen en tomatendressing

De vergeten groente postelein vormt de perfecte basis voor een salade.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • ½ rode paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram postelein
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 eetlepels azijn
  • 6 takjes basilicum
  • peper
  • 1 blik linzen (ca. 300 gram uitlekgewicht)
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  2. Bak de paprika enkele minuten in de olie en laat dit afkoelen.
  3. Snijd de worteltjes van de postelein. Was de postelein voorzichtig in ruim koud water. Laat de groente goed uitlekken.
  4. Was de tomaatjes en halveer ze.
  5. Pel het sjalotje en de knoflook.
  6. was de basilicum.
  7. Pureer het sjalotje met de knoflook, 5 kerstomaatjes, de azijn, de paprikaolie en de basilicum tot een dressing. Maak op smaak met peper.
  8. Laat de linzen uitlekken, spoel ze af en meng de dressing erdoor.
  9. Meng de groente erdoor.
  10. Geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Paprika:
Bewaar paprika’s buiten de koelkast, op een koele droge plek. Ze blijven ongeveer 1 week goed.
Bewaar een stuk paprika verpakt in plastic folie maximaal 2 dagen. Eet de rest van de paprika op brood of kleingesneden in een salade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Postelein is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 480 kcal 480 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,5 gram 1,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept