Bereiding
- Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd het stuk in blokjes.
-
Snijd het stukje prei fijn.
-
Fruit de prei met de kerrie in de margarine zacht.
-
Voeg de pompoen, 250 ml water en het stukje bouillontablet toe. Kook de pompoen in 10 minuten gaar.
-
Rasp voor de gremolata het gele deel van de schoon geboende citroen af.
-
Was de peterselie en knip het fijn.
-
Hak het schoongemaakte teentje knoflook klein en meng er de peterselie en de geraspte citroenschil door.
-
Pureer de pompoenmassa in de keukenmachine of met een staafmixer.
-
Verdun de puree eventueel met nog wat water en maak de soep op smaak met peper.
-
Schep er aan tafel wat van de gremolata op.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.