Bereiding
- Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Schil de gember. Snijd van de gember 2 plakjes af. Rasp de rest fijn.
- Bak de ui met de plakjes gember in de helft van de olie glazig.
-
Voeg de blokjes pompoen toe met het water en het stuk bouillontablet. Kook de pompoen in 15 minuten gaar.
-
Snijd het brood in kleine blokjes en schep de geraspte gember erdoor.
-
Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de broodblokjes lichtbruin.
-
Pers de sinaasappel uit.
-
Pureer de soep met een staafmixer en giet de puree door een zeef in een pan. Verdun de soep met het sinaasappelsap en breng weer aan de kook. Breng de soep op smaak met peper.
-
Verdeel de soep over borden en garneer met de gembercroutons en een beetje kaneel.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.