Bereiding
- Maak de groente schoon.
-
Snijd de prei in ringen, de wortel in plakjes en de ui en knoflook in snippers.
-
Verwarm de olie en bak hierin het korianderzaad 2 minuten.
-
Voeg de ui en de knoflook toe met de kurkuma en fruit dit even mee.
-
Voeg de prei, de wortel, 400 ml water en het stukje bouillontablet toe.
-
Verkruimel het chilipepertje erboven. Kook de groente 5 minuten.
-
Was de kerstomaatjes en halveer ze.
-
Spoel de witte bonen in een zeef af.
-
Voeg de witte bonen en de tomaatjes toe aan de soep en warm dit mee.
-
Was de koriander en knip of snijd de blaadjes klein. Roer op het laatst de koriander door de soep.
-
Schep aan tafel de yoghurt op de soep en serveer de volkoren boterhammen erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Koriander:
Wikkel de rest van de koriander in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar. Lekker in een eiercurry.