Bereiding
- Maak de ui en de bleekselderij schoon en snijd het klein.
-
Fruit de ui en de bleekselderij in de olie zacht.
-
Spoel de kidneybonen af en laat ze uitlekken.
-
Pureer de groente met de kidneybonen, de boterham, het ei en de tomatenpuree in de keukenmachine of met een staafmixer tot een puree.
-
Voeg op het laatst de walnoten toe.
-
Maak de puree pittig op smaak met wat chilipoeder. Vorm er 4 burgers van en zet ze even weg.
-
Was de komkommer, de sla en de bieslook.
-
Schaaf de komkommer en maak er met azijn en klein geknipte bieslook een salade van.
-
Snijd de broodjes open en rooster de snijvlakken in een grillpan lichtbruin.
-
Rooster de burgers in de grillpan in ca. 8 minuten heet en lichtbruin.
-
Beleg de volkorenbroodjes met wat sla en een bonenburger. Geef de komkommer erbij.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak deze bleekselderijsalade met sinaasappel.