Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Perzik met pistachesausje

Een memorabel gerechtje om hemels van te genieten.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 dadels
  • 2 eetlepels gepelde, ongezouten pistachenootjes
  • mespuntje kaneel
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 perziken

Bereiding

  1. Verwijder eventueel de pitten uit de dadels. Wrijf de dadels met de helft van de pistachenootjes fijn.
  2. Roer dit met een beetje kaneel door de yoghurt.
  3. Hak de rest van de pistachenootjes grof.
  4. Was de perziken, halveer ze en verwijder de pit. Plaats de perziken op 2 bordjes en schep het sausje erop.
  5. Strooi de rest van de pistachenootjes erover.

Menusuggestie


Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Perzik heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 155 kcal 155 kcal
Eiwit 5 gram 5 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept