Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Perzik met frambozensaus

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 perzik
  • 125 gram frambozen
  • 2 theelepels citroensap

Bereiding

  1. Halveer de perzik en verwijder de pit.
  2. Breng een pannetje met water aan de kook. Leg de perzik er een halve minuut in. Neem uit het water en dompel in koud water. Trek het velletje van de perzik.
  3. Was de frambozen en houd een paar achter voor garnering. Pureer de rest van de frambozen met 1 eetlepel water en het citroensap tot een saus.
  4. Verdeel de frambozensaus over 2 borden en leg de perzikhelften er in. Garneer met de achtergehouden frambozen.

Ingrediënten over?

Perzik: bewaar steenvruchten zoals perziken in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Perzik heeft deze maand (september) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 45 kcal 45 kcal
Vet 0 gram 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 7 gram 7 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept