Bereiding
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
-
Was de citroen en snijd 2 mooie reepjes uit de schil. Pers de halve citroen uit.
-
Breng het water met de gember, het citroensap, de suiker en de honing aan de kook en laat dit 5 minuten trekken.
-
Schil de peren en snijd het vruchtvlees in stukken.
-
Laat de stukken peer 1 minuut in de vloeistof zacht worden.
-
Pureer dit grof in de keukenmachine of met een blender en laat het afkoelen.
-
Laat het mengsel in een platte diepvriesdoos in de diepvries bevriezen. Roer het mengsel af en toe met een vork door.
-
Verdeel de granita over 2 coupes en garneer met het citroenschilletje en eventueel een topje munt.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.