Bereiding
- Wrijf de stukken vis in met wat citroensap en laat dit afgedekt in de koelkast 10 minuten intrekken.
- Maak de sjalot, knoflook en peper schoon en snijd heel fijn. Houd de helft van de sjalot apart.
- Voeg de kerrie en de helft van de laos, gember en olie toe.
-
Breng water in een (stoom)pan aan de kook.
-
Dep de vis met keukenpapier droog. Leg ieder stuk vis op een stuk aluminiumfolie en bestrijk het met het kruidenmengsel. Vouw het folie goed dicht.
-
Stoom de vis in de stoompan of op een rooster in een gewone pan in 15-20 minuten gaar.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was de snijbonen en snijd in stukjes. Kook de snijbonen in 10 minuten gaar.
- Fruit de overgebleven sjalot met de rest van de laos en gemberpoeder in de rest van de olie. Bak de gare rijst even mee.
- Serveer de rijst en de snijbonen bij de vis.
Extra informatie
Gebruik bij het bereiden en bewaren van
zure producten zoals zuur fruit liever geen aluminiumfolie of aluminium bakjes.
Kies voor een ovenschaal of vuurvaste bbq-schaal. Omwikkel deze eventueel met
aluminiumfolie of dek af met een hittebestendig bord. Lees meer over
bereiden en bewaren in aluminium.
Allergie-informatie
We
kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van
allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.