Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pepesan

Dit pittige visgerecht is geïnspireerd op de Indonesische keuken.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 stukjes verse makreelfilet
  • citroensap
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 400 gram snijbonen

Materialen

aluminiumfolie

Bereiding

  1. Wrijf de stukken vis in met wat citroensap en laat dit afgedekt in de koelkast 10 minuten intrekken.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  3. Maak de sjalotjes, de knoflook en het stukje peper schoon en snijd dit heel fijn. Houd 1 sjalot apart.
  4. Meng 1 sjalot, de knoflook en peper met de helft van de laos, de helft van het gemberpoeder, de kerrie, en 1 eetlepel olie.
  5. Breng water in een (stoom)pan aan de kook.
  6. Dep de vis met keukenpapier droog. Leg ieder stuk vis op een stuk aluminiumfolie en bestrijk het met het kruidenmengsel. Vouw het folie goed dicht.
  7. Stoom de vis in de stoompan of op een rooster in een gewone pan in 15-20 minuten gaar.
  8. Was de snijbonen en snijd ze in stukjes. Kook de snijbonen in 10 minuten gaar.
  9. Fruit de overgebleven sjalot met de rest van de laos en gemberpoeder in de rest van de olie. Bak de gare rijst even mee.
  10. Geef de rijst en de snijbonen bij de vis.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat makreel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies makreel met MSC. Makreel uit Middelandse zee is af te raden.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 585 kcal 585 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept