Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pepesan

Pepesan

Dit pittige visgerecht is geïnspireerd op de Indonesische keuken. De pakketjes worden geserveerd met rijst en snijbonen.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 425 kcal

Ingrediënten

  • 200 gram witvis, zoals kabeljauw of pangasius
  • citroensap
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram snijbonen

Materialen

Aluminiumfolie

Bereiding

  1. Wrijf de stukken vis in met wat citroensap en laat dit afgedekt in de koelkast 10 minuten intrekken.
  2. Maak de sjalot, knoflook en peper schoon en snijd heel fijn. Houd de helft van de sjalot apart.
  3. Voeg de kerrie en de helft van de laos, gember en olie toe.
  4. Breng water in een (stoom)pan aan de kook.
  5. Dep de vis met keukenpapier droog. Leg ieder stuk vis op een stuk aluminiumfolie en bestrijk het met het kruidenmengsel. Vouw het folie goed dicht.
  6. Stoom de vis in de stoompan of op een rooster in een gewone pan in 15-20 minuten gaar.
  7. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  8. Was de snijbonen en snijd in stukjes. Kook de snijbonen in 10 minuten gaar.
  9. Fruit de overgebleven sjalot met de rest van de laos en gemberpoeder in de rest van de olie. Bak de gare rijst even mee.
  10. Serveer de rijst en de snijbonen bij de vis.

Extra informatie

Gebruik bij het bereiden en bewaren van zure producten zoals zuur fruit liever geen aluminiumfolie of aluminium bakjes. Kies voor een ovenschaal of vuurvaste bbq-schaal. Omwikkel deze eventueel met aluminiumfolie of dek af met een hittebestendig bord. Lees meer over bereiden en bewaren in aluminium.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijbonen is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Kies bij voorkeur voor magere vis met een topkeurmerk. MSC/ASC, Biologisch en Vis met een groene score op de VISwijzer zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 425 kcal
Vet 9 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 56 gram
Waarvan suikers 1 gram
Vezels 12 gram
Eiwit 25 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.