Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Penne met romige spinazie en zalm

Penne met romige spinazie en zalm

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 100 gram kerstomaatjes
  • 10 blaadjes verse salie of gedroogde salie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine ui
  • 200 gram volkoren penne
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper, nootmuskaat
  • 150 gram gerookte zalm
  • 4 eetlepels zuivelspread light (met bieslook)
  • 50 ml halfvolle melk
  • 300 gram spinazie

Bereiding

  1. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  2. Was de salie en snijd de blaadjes in reepjes.
  3. Pel de knoflook en de ui en snijd ze fijn.
  4. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bewaar wat kookvocht. 
  5. Verwarm de olie en bak hierin de ui, knoflook en salie zacht. Voeg wat peper en een snufje nootmuskaat toe.
  6. Snijd de zalm in reepjes.
  7. Roer de zuivelspread glad met de melk.
  8. Doe de zalm en het roommengsel bij de gebakken ui en laat dit warm worden.
  9. Voeg de spinazie in delen toe. Laat het tussendoor steeds slinken.
  10. Voeg de tomaatjes toe en warm deze een minuut mee. 
  11. Meng de saus door de uitgelekte penne.
  12. Maak de saus eventueel wat dunner met een scheutje kookvocht.

Ingrediënten over?

Gerookte zalm:
Gerookte zalm kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte zalm goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de zalm in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Spinazie heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat zalm (kweek). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Atlantische zalm met ASC of biologisch.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 635 kcal 635 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
2,7 gram 2,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept