Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Penne met prei, tomaat en garnalen

Penne met prei, tomaat en garnalen

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150-200 gram volkoren penne
  • 200 gram prei
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram Noorse garnalen
  • 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
  • peper
  • 50 gram verse light roomkaas met kruiden

Bereiding

  1. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de prei schoon en snijd dit in ringen.
  3. Was de tomaatjes en halveer ze.
  4. Verwarm de olie en roerbak hierin de prei een paar minuten.
  5. Voeg de tomaatjes toe en roerbak ze 2 minuten mee.
  6. Roer de garnalen erdoor en warm ze mee.
  7. Maak het geheel op smaak met de Italiaanse kruiden en wat peper.
  8. Giet de penne af en schep de roomkaas erdoor. Verwarm de pasta tot de roomkaas is gesmolten.
  9. Geef de prei met garnalen erbij.

Ingrediënten over?

Roomkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Roomkaas is ook heerlijk op brood met plakjes radijs, geraspte wortel of rettich of verse kruiden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal (grijs, hollands). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Hollandse of Noorse garnaal met MSC. De rest is tweede keus.

Past in dieet

  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,5 gram 1,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept