Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Penne met groente, paddenstoelen en noten

Een heerlijk vegetarisch gerecht met pasta, groente, noten en paddenstoelen. Om eindeloos mee te variëren.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren penne of andere volkoren pasta
  • 50 gram walnoten
  • 400 gram roerbakgroente
  • of
  • 1 aubergine, 1 courgette en 1 rode paprika
  • 1 bosuitje
  • 100 gram champignons
  • 100 gram shiitake
  • 1 eetlepel olie
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • Provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan licht.
  3. Maak eventueel de groente schoon.
  4. Snijd de aubergine in blokjes, de courgette in plakken en de paprika in reepjes.
  5. Snijd het bosuitje in smalle ringen.
  6. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken.
  7. Verwarm de olie en roerbak hierin de groente enkele minuten.
  8. Bak de paddenstoelen kort mee.
  9. Voeg de tomatenblokjes met wat Provençaalse kruiden en peper toe. Laat de saus enkele minuten pruttelen.
  10. Roer er de ringetjes bosui door.
  11. Verdeel de groentesaus over de pasta en strooi de noten erover.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Aubergine'. Dit product is deze maand (juli) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 575 kcal 575 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept