Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Penne met groente en noten

Dit vegetarische pastarecept kan altijd.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150-200 gram volkoren penne of macaroni
  • 50 gram walnoten
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram roerbakgroente
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • peper
  • oregano
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Hak de walnoten grof en bak ze in een droge koekenpan licht.
  3. Verwarm de olie en roerbak hierin de groente enkele minuten.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe met wat peper en oregano. Laat de saus enkele minuten pruttelen.
  5. Schep de groentesaus door de pasta en strooi de noten erover.
  6. Strooi er aan tafel wat kaas over.

Ingrediënten over?

Walnoten
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.
De walnoten kunnen gebruikt worden in een heerlijk havermoutontbijt.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 660 kcal 660 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept