Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Penne met groene asperges en ham

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 2 bosuitjes
  • azijn
  • peper
  • 150-200 gram volkoren penne
  • 250 gram groene asperges
  • 2 plakjes achterham
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel zuivelspread
  • 1 eetlepel halfvolle melk
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  3. Meng een lepel bosui door de komkommer en maak de salade op smaak met wat azijn en peper. Zet even apart.
  4. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Snijd de houtige onderkant van de asperges weg.
  6. Was de asperges en snijd ze schuin in stukken even lang als de penne.
  7. Kook de aspergestukken in ca. 6 minuten beetgaar.
  8. Kook de punten de laatste minuten mee.
  9. Snijd de ham in reepjes.
  10. Verwarm de olie en fruit hierin de rest van de bosui zacht.
  11. Voeg de uitgelekte penne, asperges en ham toe en warm dit goed door.
  12. Roer de zuivelspread los met de melk en roer dit door de pasta.
  13. Strooi er aan tafel de geraspte kaas over en geef de komkommersalade erbij.

Informatie over dit recept

Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 500 kcal 500 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept