Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Frisse tonen van sinaasappel (bekijk ook de video)
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Peer met kaneelreepjes

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht

Ingrediënten

  • 2 vellen filodeeg (diepvries)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • kaneel
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 1 sinaasappel
  • 1 kruidnagel
  • 1 handpeer

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175 °C.
  2. Laat het filodeeg onder een schone, vochtige theedoek ontdooien.
  3. Leg 1 vel filodeeg op het aanrecht en bestrijk het dun met water.
  4. Leg het tweede vel er op en bestrijk dit met de margarine.
  5. Leg het deeg op de bakplaat en snijd het in repen.
  6. Bestrooi het deeg dun met kaneel en poedersuiker.
  7. Bak de repen in 3-5 minuten knapperig en lichtbruin.
  8. Boen de sinaasappel schoon en snijd een dun stukje van de schil.
  9. Pers de sinaasappel uit.
  10. Breng het sinaasappelsap met het stukje sinaasappelschil en de kruidnagel tegen de kook aan.
  11. Schil de peer, halveer hem en verwijder het klokhuis.
  12. Pocheer de peer in het sap in ca. 10 minuten zacht.
  13. Schik de peerhelften op 2 borden en leg de filorepen er bij.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht forel met tomatensaus, broccoli en volkoren macaroni.

Ingrediënten over?

Peer: peren zijn wel tot drie weken goed te houden in de koelkast.

Informatie over dit recept

Dit recept is een weekkeuze.
Duurzaam eten Peer is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 150 kcal 150 kcal
Eiwit 1 gram 1 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 7 gram 7 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.