Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pastinaaksoep met amandeltjes

  • 4 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 500 gram pastinaak
  • 1 ui
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 eetlepel olie
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 250 ml (groente)bouillon met minder zout
  • 4 blaadjes salie
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd de groente in plakken.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Schil de gember en rasp het.
  4. Fruit de ui in de hete olie glazig. Bak de gember en de komijn kort mee.
  5. Voeg de pastinaak en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de pastinaak in 10 minuten gaar.
  6. Was de salie en knip een deel in reepjes.
  7. Bak de amandelen in een droge koekenpan licht.
  8. Pureer de soep met een staafmixer glad. Verdun de soep met de melk en maak hem op smaak met wat peper.
  9. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met salie en de amandelen.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Salie
Wikkel de rest van de salie in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. De salie is nog ongeveer 3 dagen houdbaar. Salie is ook heerlijk in stoofvlees, bij linzen, in gehakt, vleesrolletjes.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pastinaak is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 115 kcal 115 kcal
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Eiwit 3 gram 3 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept