Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pasta met vis en zeekraal

Pasta met vis en zeekraal

Een verrassend recept met kabeljauwfilet.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 540 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 100 gram prei
  • 150 gram zeekraal
  • 4 tomaten
  • 200 gram volkoren tagliatelle of spaghetti
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd in ringen.
  2. Was de zeekraal. 
  3. Was de tomaten en snijd in blokjes.
  4. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Bestrooi de kabeljauw met peper.
  6. Breng een scheutje water met de prei aan de kook. Leg de vis erin en laat dit op middelhoge temperatuur in 8-10 minuten gaar stomen.
  7. Verwarm de margarine en bak hierin de zeekraal in enkele minuten beetgaar. Voeg de tomatenblokjes toe en warm kort mee.
  8. Meng de groente door de pasta en leg de vis erop.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 540 kcal
Vet 8 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 73 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 38 gram
Zout
2,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.