Bereiding
- Pel de ui en knoflook en snijd grof.
-
Was de basilicum. Hak de stelen klein en de bladeren grof.
-
Maak de groente schoon. Snijd de paprika in stukken en halveer de tomaten.
-
Pureer de ui, knoflook, basilicumstelen, paprika, ¾ van de tomaten en de helft van de pijnboompitten in een keukenmachine of met een staafmixer grof zodat de saus nog stukjes bevat.
-
Roer de ¾ van de basilicumbladeren, de azijn, olie en gistvlokken erdoor. Breng op smaak met chilivlokken en peper.
-
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en vang een deel van het pastawater op.
-
Roer de pasta door de saus. Voeg indien nodig wat opgevangen pastawater toe.
-
Was de komkommer en snijd in blokjes.
-
Rooster de rest van de pijnboompitten in een droge pan goudgeel.
-
Garneer de pasta met de rest van de tomaten en basilicum. Verdeel er de komkommer en de pijnboompitten over.
Variaties
Gistvlokken kan je vervangen door oude geraspte kaas 30+. Strooi deze dan voor het serveren over de pasta.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.