Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Paprikapasta met vis

Zoek een ander recept

Gecombineerd met ui, tomaat en courgette een smakelijk Italiaans gerecht.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 rode paprika's
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • 1 - 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 1 kleine courgette
  • 200 gram pangasiusfilet

Bereiding

  1. Maak de ui en de paprika’s schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika’s in blokjes.
  2. Verhit 1 eetlepel van de olie in een pan en bak hierin de ui en paprika 3 - 4 minuten.
  3. Voeg het paprikapoeder, de Italiaanse kruiden en de tomatenblokjes toe en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes sudderen.
  4. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak.
  5. Was de courgette en schaaf hem met een (kaas)schaaf schuin in plakken. Bestrijk de plakken courgette dun met olie en bak ze in een hete grillpan 4 - 6 minuten tot ze mooi bruine strepen hebben, keer ze halverwege.
  6. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper. Bak de vis in de rest van de olie in 5 minuten gaar en bruin.
  7. Pureer het paprikamengsel met een staafmixer tot een saus.
  8. Giet de spaghetti af en roer de pasta door de saus. Leg de plakjes courgette en blokjes vis erop.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Paprika'. Dit product is deze maand (mei) niet de meest duurzame oplossing.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Gekweekte pangasius uit Vietnam is een tweede keuze. info

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 590 kcal 590 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,6 gram 0,6 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.