Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Ovenschotel met vis, groente en een aardappeldakje

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram vast kokende aardappelen
  • 300 gram snijbonen
  • 200 gram stevige visfilet, bijv. pangasius of tilapia
  • viskruiden zonder zout of peper en paprikapoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 1 volkoren beschuit

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze net gaar.
  2. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in snippers. Kook de snijbonen in weinig water 5 minuten.
  3. Warm de oven voor op 175 °C.
  4. Snijd de vis in repen en bestrooi ze met viskruiden of peper en wat paprikapoeder.
  5. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  6. Snijd de aardappelen in plakken.
  7. Bestrijk een ovenvaste schaal met margarine.
  8. Bedek de bodem van de schaal met ca. de helft van de plakken aardappel.
  9. Schep hierop de uitgelekte snijbonen en de paprikablokjes.
  10. Leg er de repen vis op en dek dit af met de rest van de plakken aardappel.
  11. Meng de geraspte kaas met de verkruimelde beschuit en strooi dit over de aardappelen.
  12. Laat het gerecht in de hete oven in 45 minuten gaar en goudgeel worden.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Gekweekte pangasius uit Vietnam is een tweede keuze. info

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 455 kcal 455 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,7 gram 0,7 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.