Bereiding
- Schil de gember en rasp fijn.
-
Was het citroengras en de peper.
-
Snijd de peper klein.
-
Pel de ui en knoflook en snijd klein.
- Maak de bloemkool schoon en snijd in stukken.
- Bak in de olie de ui, knoflook, gember, het citroengras, de peper, kerriepoeder en kurkuma tot het gaat geuren.
-
Voeg het water, de kipfilet en bloemkool toe en kook dit in 10 minuten gaar.
-
Neem het citroengras en de kip uit de soep.
-
Snijd de kip klein.
-
Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine glad.
- Voeg de kip toe en warm de soep goed op. Verdun de soep eventueel met extra water.
-
Was de koriander en snijd klein.
- Breng de soep op smaak met sojasaus, citroensap, de kokosmelk en koriander. Serveer het brood erbij.
Variaties
Vervang citroengras door serehpoeder.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.