Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Oosterse bietjes

Heerlijk Hollands!

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 600 gram gekookte bietjes
  • 1 perssinaasappel
  • mespunt gemberpoeder
  • 1 bolletje gember
  • mespunt chilipoeder
  • 150 gram kalkoenfilet
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Stroop het vel van de bietjes en rasp de bieten grof.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Verwarm het sinaasappelsap met het gemberpoeder.
  5. Voeg de bietjes toe en warm ze hierin op.
  6. Snijd het bolletje gember fijn.
  7. Maak de groente op smaak met de gember en wat chilipoeder.
  8. Snijd de kalkoenfilet in reepjes en bestrooi ze met peper. Bak de kalkoenreepjes in de hete margarine in ca. 6 minuten gaar en bruin.
  9. Geef de kalkoen en de aardappelen bij de bietjes.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Gember op siroop
Bewaar de gember in het gesloten potje in de koelkast. Gebruik een schone lepel om een bolletje gember uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. De gember is nog ongeveer 1 maand houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (januari) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 435 kcal 435 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept