Bereiding
- Pel de knoflook en pers uit.
-
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Laat de mosselen uitlekken.
-
Was de bosuien en snijd in smalle ringen.
-
Was de rode peper en snijd klein.
-
Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes.
-
Verwarm de olie in een pan en bak hierin de bosui met de peper.
- Voeg de rest van de knoflook, de mosselen en paprika toe en roerbak dit kort mee.
- Voeg een scheutje water en de ketjap toe en breng dit aan de kook.
-
Voeg de noedels toe en laat alles onder goed omscheppen heet worden.
-
Was de koriander en snijd klein.
-
Strooi de koriander over het gerecht.
Variaties
In plaats van 150 gram gekookte mosselen, kun je ook 400 gram mosselen in de schelp gebruiken. Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren. Kook de mosselen in weinig water tot ze opengaan. Laat afkoelen en neem ze uit de schelp.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies
Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Mosselen:
Bewaar gare mosselen maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast. In de diepvries zijn ze ongeveer 3 maanden houdbaar.
Witte kool:
Bewaar een aangesneden kool in de koelkast. Maak er een lekker bonengerecht van.