Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Noedels met kip en groente

Zoek een ander recept

Verras jezelf met dit heerlijke noedelrecept uit het oosten. Met kip, taugé, paprika, bosui en peper.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • ½ komkommer
  • 1 bosuitje
  • azijn
  • 1 dunne prei
  • 1 rode paprika
  • ½ Spaans pepertje
  • 200 gram kipfilet
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 150 gram volkoren noedels
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram taugé

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  2. Was het stuk komkommer en halveer het in de lengte. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  4. Meng het bosuitje en wat azijn door de komkommer en zet dit weg.
  5. Maak de prei en de paprika schoon. Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in blokjes.
  6. Snijd het stukje peper in reepjes.
  7. Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper en gemberpoeder.
  8. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  9. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Pers er het teentje knoflook boven uit.
  10. Voeg de paprika, de reepjes peper en de prei toe en stoof het geheel in 5 minuten gaar.
  11. Was de taugé in een vergiet.
  12. Laat de gare noedels uitlekken.
  13. Schep de taugé en de noedels door het kipmengsel en laat het geheel op hoog vuur goed heet worden.
  14. Strooi het sesamzaad erover en geef de komkommersalade erbij.

Ingrediënten over?

Taugé:
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.
Gebruik de rest van de komkommer op roggebrood met cottage cheese en noten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 545 kcal 545 kcal
Eiwit 45 gram 45 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Zout 0,2 gram 0,2 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.