Bereiding
- Warm de oven voor op 175 °C.
-
Pel de uien en snijd ze in ringen. Snijd een stukje heel klein en houd dit apart.
-
Fruit de uienringen in de helft van de margarine goudgeel.
-
Schil de aardappelen en schaaf of snijd ze in dunne plakken.
-
Maak het bosuitje schoon en snijd het ringen.
-
Doe de uienringen in een ovenvaste schaal en bestrooi ze met peper.
-
Schik de plakjes aardappel erop.
-
Strooi er de ringetjes bosui, peper en tijm over en voeg de laurier toe.
-
Los het stukje bouillontablet op in 200 ml water.
-
Giet de bouillon over de aardappelen en laat het geheel in de hete oven in ± 50 minuten gaar worden.
-
Scheur het brood in stukjes en week het in wat water.
-
Maak het gehakt aan met het brood, de achtergehouden ui en gehaktkruiden. Vorm er kleine balletjes van.
-
Bak de gehaktballetjes in de rest van de margarine in 10 minuten gaar en bruin. Geef ze bij de ovenschotel.
Variaties
De
kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen
hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.