Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Naan taart met pompoen en paddenstoelen

Met dit zinnenprikkelende hoofdgerecht steel je de show. Bekijk het hele op India geïnspireerde kerstmenu onderaan deze pagina bij de menusuggestie.

  • 4 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olie
  • 1 rode ui
  • 1 kleine pompoen (600 gram)
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 120 gram + 1 eetlepel bloem
  • 120 gram volkoren meel
  • 6 gram bakpoeder
  • 180 ml magere yoghurt
  • 3 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 5 takjes koriander
  • 60 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 komkommer
  • 1 krop little gem
  • 5 takjes munt
  • 1 limoen

Materialen

Springvorm met een doorsnee van 22 cm

Bereiding

  1. Bestrijk de springvorm met wat olie.
  2. Warm de oven voor op 200 °C.
  3. Pel de ui en snijd hem in grove ringen.
  4. Was de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukken.
  5. Borstel de champignons en snijd in stukken.
  6. Doe de groente samen met de ongepelde knoflook in een kom.
  7. Voeg 2 eetlepels olie en de kerrie toe en meng goed.
  8. Verdeel het mengsel over een bakplaat en bak 15 minuten in de oven.
  9. Maak een deeg van de bloem, het volkoren meel, het bakpoeder en de yoghurt.
  10. Rol het deeg uit met een deegroller en bekleed de ingevette springvorm ermee. 
  11. Prik gaatjes in het deeg en besmeer met een eetlepel olie.
  12. Bak het deeg 10 minuten in de oven. 
  13. Kluts de eieren met de melk en een eetlepel bloem. 
  14. Was de koriander en snijd deze fijn. 
  15. Druk de knoflook uit het velletje, snijd deze fijn en meng door de groente.
  16. Vul de springvorm met de groente, de cashewnoten en bestrooi met de koriander. 
  17. Giet het eimengsel over de groente en bak 30 minuten in de oven. 
  18. Was de komkommer en rasp slierten met een kaasschaaf of mandoline.
  19. Was de little gem en snijd hem in reepjes.
  20. Was de munt en snijd deze fijn. 
  21. Boen de limoen en rasp de schil van de helft van de limoen. 
  22. Maak een dressing van 2 eetlepels olie, de munt en het sap en rasp van een halve limoen.
  23. Doe de komkommer en sla in een kom en verdeel de dressing erover. 
  24. Serveer de groentetaart met de salade. 

Menusuggestie

Bekijk het hele menu hieronder!

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Pompoen is deze maand (december) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 545 kcal 830 kcal
Eiwit 20 gram 35 gram
Koolhydraten 55 gram 80 gram
Waarvan suikers 8 gram 25 gram
Vet 25 gram 35 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 8 gram
Vezels 9 gram 15 gram
Zout
0,2 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept