Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Naan taart met pompoen en paddenstoelen

Naan taart met pompoen en paddenstoelen

Met dit zinnenprikkelende hoofdgerecht steel je de show.

  • 4 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 540 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olie
  • 1 rode ui
  • 600 gram pompoen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 120 gram + 1 eetlepel bloem
  • 120 gram volkorenmeel
  • 6 gram bakpoeder
  • 180 ml magere yoghurt
  • 3 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 5 takjes koriander
  • 60 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 komkommer
  • 1 krop little gem
  • 5 takjes munt
  • 1 limoen

Materialen

Springvorm (doorsnede 22 cm)

Bereiding

  1. Bestrijk de springvorm met wat olie.
  2. Warm de oven voor op 200 °C.
  3. Pel de ui en snijd hem in grove ringen.
  4. Was de pompoen, verwijder de pitten en snijd in kleine stukken.
  5. Borstel de champignons en snijd in stukken.
  6. Doe de groente samen met de ongepelde knoflook in een kom.
  7. Voeg 2 eetlepels olie en de kerrie toe en meng goed.
  8. Verdeel het mengsel over een bakplaat en bak 15 minuten in de oven.
  9. Maak een deeg van de bloem, het volkorenmeel, het bakpoeder en de yoghurt.
  10. Rol het deeg uit met een deegroller en bekleed de ingevette springvorm ermee. 
  11. Prik gaatjes in het deeg en besmeer met een eetlepel olie.
  12. Bak het deeg 10 minuten in de oven. 
  13. Kluts de eieren met de melk en een eetlepel bloem. 
  14. Was de koriander en snijd deze fijn. 
  15. Druk de knoflook uit het velletje, snijd deze fijn en meng door de groente.
  16. Vul de springvorm met de groente, de cashewnoten en bestrooi met de koriander. 
  17. Giet het eimengsel over de groente en bak 30 minuten in de oven. 
  18. Was de komkommer en rasp slierten met een kaasschaaf of mandoline.
  19. Was de little gem en snijd hem in reepjes.
  20. Was de munt en snijd deze fijn. 
  21. Boen de limoen en rasp de schil van de helft van de limoen. 
  22. Maak een dressing van 2 eetlepels olie, de munt en het sap en rasp van een halve limoen.
  23. Doe de komkommer en sla in een kom en verdeel de dressing erover. 
  24. Serveer de groentetaart met de salade. 

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Pompoen'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 540 kcal
Vet 26 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 52 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 9 gram
Eiwit 21 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept