Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Mosselen met pit

Heerlijk culinair genieten doe je zo.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • stukje gemberwortel (1 cm)
  • 1 rood pepertje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram rettich of rammenas
  • ½ appel met schil
  • citroensap
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 3 takjes peterselie
  • 1 klein volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Was de mosselen en verwijder kapotte en hele zware exemplaren en mosselen die open blijven staan en zich na een tik niet sluiten.
  2. Schil de gember en rasp het.
  3. Verwijder een deel van de pitjes van de peper en snijd de peper in reepjes.
  4. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  5. Schil de rettich en rasp de groente grof.
  6. Was het stuk appel en schaaf de parten in dunne plakjes. Druppel er wat citroensap over.
  7. Schep de appel door de rettich en maak de groente op smaak met wat yoghurt en citroensap.
  8. Verwarm de olie en fruit hierin de geraspte gember, de ui en de knoflook.
  9. Voeg de reepjes peper en de mosselen toe en schenk er 100 ml water bij. Kook de mosselen op hoog vuur 8-10 minuten tot de schelpen open zijn. Verwijder ongeopende schelpen.
  10. Was de peterselie en knip het klein. Strooi de peterselie over de mosselen.
  11. Geef er de rettichsalade en het stokbrood bij.

Ingrediënten over?

Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast.
Eet de rest van de appel in plakjes op brood.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rettich is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat mossel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Gekweekte mossel is een goede keus.

Past in dieet

  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 560 kcal 560 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
2,6 gram 2,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept