Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Minestrone

In deze Italiaanse maaltijdsoep zit alles wat je nodig hebt bij de avondmaal: groente, volkorenpasta, olie en peulvruchten.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 dunne winterwortel
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 laurierbladen
  • 1 theelepel basilicum
  • 30 gram volkorenmacaroni
  • 1 kleine pot witte bonen
  • ½ klein volkoren stokbrood
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de wortel in halve plakjes, de bleekselderij in smalle boogjes en de sperziebonen in stukjes.
  3. Bak de ui en bleekselderij in de olie zacht en pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Voeg de sperziebonen, de tomatenblokjes, 300 ml water, de laurierblaadjes en de basilicum toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 5 minuten.
  5. Roer de macaroni erdoor en kook de macaroni gaar.
  6. Voeg de uitgelekte en afgespoelde witte bonen toe en warm de soep goed door.
  7. Maak de soep op smaak met peper.
  8. Geef er stokbrood of volkorenbrood en de geraspte kaas bij.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 605 kcal 605 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Zout
1,7 gram 1,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept