Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Wortelsoep met gebakken lente-ui

Wortelsoep met gebakken lente-ui

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • voorgerecht
  • 80 kcal

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosui
  • 100 gram wortel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 250 ml water
  • ½ groentebouillon tablet met minder zout

Bereiding

  1. Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
  2. Was de bosui en snijd in smalle ringen.
  3. Maak de wortel schoon en snijd in stukken.
  4. Verwarm de helft van de olie in een (soep)pan en bak de ui.
  5. Voeg de knoflook, wortel en het korianderpoeder toe en bak enkele minuten mee.
  6. Voeg het water en bouillontablet toe en laat 10 minuten koken.
  7. Verwarm het resterende olie in een koekenpan en bak de bosui.
  8. Pureer de soep met een staafmixer.
  9. Serveer de soep en garneer met de gebakken bosui.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Informatie over dit recept

Schijf van Vijf Dit recept voldoet niet volledig aan de Schijf van Vijf-criteria. Lees meer.
Duurzaam eten Wortel is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 80 kcal
Vet 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 6 gram
Waarvan suikers 3 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 1 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.